Jun 3, 2010

"Melawan Kesepian" version official closed

Di sini, ingin saya umumkan, episode "Melawan Kesepian" officially CLOSED... Jadi dah xde dah versi Melawan Kesepian dalam hidup aku dah... Kerana apa??? Kerana aku tidak lah sepi akibat kamu**** .... Hohoho...

Dengan penutupan ini, bukanlah bermakna blog2 ini sekali bungkus.... Tidak... Tidak sama sekali.... Ia tidak mungkin berlaku... Tugas as blogger girl akan sentiasa aktif di jejari mari manis ini... kerana saya tay, kat luar sana ade peminat saya... kuikuikui.... [Pasan tul Cik Gedik ini....]

Sikit2 lar kita tengok2 prelude "Melawan Kesepian" ini...

Melawan Kesepian Part 1
Buku ni, giler sangat2 bermakna untuk aku.... Syukur aku ditemukan dengan buku ini... Pada kawan2 lain, sila beli buku ini... Pendek kate buku ni seorang manusia, 1 buku... WAJIB..~~~

Melawan Kesepian Part 2
Tatkala ini aku nampak sape kawan sejati... Diorang 2 ni setia dengan aku... Siap bagi semangat dan dorongan pada aku... Manalah aku leh x sayang kat korang dua, ohhhh t.am & Imin... Planning ni pas aku tukar status 'In a Relationship' to 'Single' kat FB... Terus T.am ajak aku kuar... nak tenangkan hati... Thanz T.am... Thanz Imin...

Melawan Kesepian Part 3
Ini bukan saje2 reunion... Tapi lain macam reunion... Berlaku masa Raya Haji yang lepas... Selama ni aku xdelar penah kuar Sabtu & Ahad sebab member... Inilah kali pertama. Dan tindakan aku ini baguih gak sebab aku tol2 rase terisi, dan xde lar menangis2 sorang2 kat Umah... Thanz guys...

Melawan Kesepian Part 4
Ini lagi 1 tindakan drastik yang aku amek... Giler, xpernah aku nak bela, tapi kali ini aku tol2 dah bela... Sampai la ni depa sihat jer... Tapi Maru dah tukar yang lain... hehehe... Mira menten ngan vogue dia... Cayalah...~~~~
Sekarang siap ade cage fesyen baru... Cage dalam cage... Aku senang jaga, diorang pun lebih bebas... X siap2 penat lelah aku ritu... Syabas Cik Gedik...

Melawan Kesepian Part 5
Orang kate, shopping leh release tension... Yes I am...!!!! Shopping tol2 buat aku puas... Dulu kena de spend budget dating... Sikalang xyah dah... Duit tu aku tranfer ker shopping ngan holiday.... Yabedabeduuuuuuuu~~~~~~

Melawan Kesepian Part 6 (1/4)
Melawan Kesepian Part 6 (2/4)
Melawan Kesepian Part 6 (3/4)
Melawan Kesepian Part 6 (4/4)

Hahaha... Versi ni adalah versi paling giler dalam sejarah idup aku... Mula2 sebab g Genting ngan kawan2... Mane pernah aku menjongkit ngan kawan2 jauh2 camni.... Yang keduanyer aku terjebak dalam dunia "Menghoyan" diorang... Memang hapenning... Kawan2 ni xkira lar sape, tapi diorang care antara 1 sama lain... Memang best... Sampai sekarang, aku paling aktif berkecimpung dalam GROUP ni lar... Peratusan kesepian agak tinggi hilang akibat menghoyan... Di tambah lagi, kat opis pun kitorang layan2 email... Bravo lar geng... Memang korang Rare!!! Aku sayang korang semo....

Melawan Kesepian Part 7
Hohoho... Bulan seterusnyer g holiday ke Pulau Pangkor ngan sape??? Ngan Housemate baru aku iaitu Kak Ja... Memang besh giler... Xpernah2 gak dibuatnyer... Siap pergi naik bus lagi... A moment that i will remember forever... Kuikuikui... Syukur kerana Allah temukan aku ngan Kak Ja... Dia bab jodoh ni memang tegas dan cekal... Walaupun kita dikecewakan oleh lelaki, xde gunanyer kita menangis... Buang mase jer... Itulah antara bingkisan daripada my Lovely sister...

Melawan Kesepian Part 8 (Final)
Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 1
Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 2
Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 3
Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 4

Final, sampai gak ke episode final... Dah macam cite drama korea jer ni... Ni part paling besh ni kalau kat TV... Kuikuikui.... Inilah another tindakan di luar jangkaan akibat dari kekecewaan yang lalu... Dapat aku melancong ker obersea.... Untung tuh, bukan lagi rugi... "4 hari di sana, memberikan kenangan dan pengalaman baru dalam hidup saya"....(Cik gedik ngan ayat skema) Kat sini dapat geng baru gak... Kenal Kak Wani dan Adah... Jalan sorang2 ni wat kite senang kenal ngan semo orang kan??? Gud2...




So pasni, life kena diteruskan... Malahan kena diceriakan selalu... Xgune nak kecewa pada yang x layak untuk ditangisi... Imma aka Cik Gedik aka CG, CHAIYOKKKK...!!!!!!

2 comments:

C'Chanteque Maness said...

adakah CG kite nie dh dpt pengantinyer??heheheee~~

Naima is IMMA said...

ohhhhh belum di istihar lg... So lum lagi lar tuh... hohohoh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin