Jun 1, 2010

Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 4

At last dah sampai jugak ke hari-hari ataupun dengan bahasa lebih tragisnyer, detik-detik terakhir aku menjejakan kaki berserta badanku di Bandar Ho Chi Minh ini...

Lihat lar muke toya kat sebelah tuh... Betol2 sedih nak tinggalkan tempat holiday obersea pertama dalam hidup aku... Dulu penah jer obersea... Ke Pulau Pinang, Langkawi dan x dilupakan Negara susah kuncil iaitu Singapore... tapi tu jalan kaki pun leh sampai... Vietnam ni, kalau jalan kaki, silap2 awal2 dah kena jual kat Golok... wakakaka...

Status mY FEELing

20 % Sedih nak meninggalkan Vietnam... 20% jer... Tapi muke toya bukan main

75 % Gumbira kerana bakal kembali ke tanah air negara tercinta

5 % Keliru, sok nak amek MC or x?????


Tengok tuh, kecian aku tengok muke anak Kak Sam nih... Sedih jer nak tinggalkan Vietnam... Senyum pun macam terpaksa jer.. Sedih ker ngantuk dik??? Hehehehe... aku rase lebih terdorong pada ngantuk kot....

Mase nak tunggu loading2 luggage yang tibe2 jadi 3 or 4 kali ganda lebih banyak dari mase datang ritu, aku pun bermesra-mesraan lar ngan tourist guide tuh... Mat Vietnam ni lar yang selalu membebel2 sepanjang perjalanan dalam bus... kitorang tido pun dia bebel gak... Bravo alr bro ni... Thumbs up..!!!! (Sebenarnyer mase nak berposing ni dia dah letak tangan kat bahu aku.... "oiiiii... ape nih??? Amek kesempatan..." Pas kena sound, terus dia behave jek... kuikuikui... Ade ker aku sound dia??? Xde makne, aku sound manje2 ade...)


[Inilah cabaran diorang... Nak bawak seberang luggage kitorang... Giler, jalan sini, kalau lintas x pejam mata sampai bertanduk pun korang x seberang2 jugak...]

[Hasil kerja mereka tapi... Sopannyer Pie kite nih]

[Ini lah perangai diorang... Aku duit totally out... Tengok ajer lar... Operasi ini dipanggil Make Clearance.... Nak perabihkan duit Vietnam... Bawak Malaysia kang x laku...]

Ok, sudah, perjalanan diteruskan ke Airport... Dekat jer Airport dia ngan Hotel... Xlar cam KL ngan KLIA... Jauh, bapak.... Dalam bus Mat Vietnam sangat terharu apabila buat pertama kali Kak Wa ngan Mak Su terang-terangan menolak untuk pergi shopping.... Kalau x, pantang di ajak, diorang yang paling lame...

Aku???? Aku sengket mase ni.... Eye sopping sudah lar...


[Keghairahan Kak Wa ngan Mak Su... Mak Su ni, adalah mak sedara pada Kak Intan... Tu aku gtau pada yang tertanyer2. Nanti jangan tanya dah...]

[Wani :: Imma Luggage... Luggage aku menten sebijik k... Semo aku sumbat dalam]

Mai2.... Jom balik... Itulah desis sayup2 dari dalam hati Kak Intan... Naik Economy Class jer??? Alaaaa... =( Patut lar terhimpit2 aku dalam flight... Dah lar aku ni Mabuk Awan... Lagi lar... hohoho...
[Kak Intan]

[Missing Boy]
Anak sapa ni??? Kena tinggal or tertinggal kat airport ni???

Kalau di biarkan kalah dak2 menghoyan nih... Pantang bagi barang mainan, mesti nak main... Dah jadi bapak budak pun x matang2 lagi... Isk3...

Kalau tengok gambo kat bawah ni aku mesti ingat Nana ngan Imah ni kembar... Bukan Nana ngan Didi... Muke diorang sedara mara ni memang serupa... Cantik lak tu... Tapi seksi youuuu...~~~ Auwww...


[Malas nak komen... Kome tengok lar sendiri mana tangan2 depa nih]

[Wachaaaaa....]

Ok kami pulang dulu.... Selamat tinggal Vietnam... Ade rezeki aku datang lagi... tapi tujuan selepas ini for sure lar untuk SHOPPING.... Dah tau dah mane nak g nih... Dah tau pe yang patut borong kalau ker sini... Isk3....

Moment kat Vietnam memang best... Ditambah lagi ade geng... Wani, Wahida, Sakdi aka Nana & Adah... Baru jer kenal, dah jadi geng... Nanti leh g holiday lagi...



NEXT PLANNING

Ke Indon lak ngan Opismate Civil aku lak... Harap termakbul....

2 comments:

C'Chanteque Maness said...

huhuhu~~
nk ikut..cm best jer gie indon tuh..
leh soping2..ngee~~
aku suke pic 1st ko..
payah nk tgk pic muke toye ko nie..
hehehe

Naima is IMMA said...

jejom... nanti klu dah dapat tarikh aku gtau ko... aku pun ikut tour agency, jadi sape2 nak ikut pun mustti buleh.... kekeke

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin