Jan 12, 2010

Melawan Kesepian Part 1 - Jangan Bersedih

Ini adalah salah 1 langkah yang aku amek selepas kejadian tersebut... Aku pun x tau kenapa, secara tibe2 aku terlintas untuk membeli buku ini...

Sesungguhnya buku ni dah lama publish, cuma hati ini yang tak pernah peduli... Dan kini, Buku ini ibarat TALI yang aku pegang untuk membangunkan diri sendiri akibat pengkhianati lalu.... Syukur Alhamdulillah... Kau kurniakan Kalam yang begitu bermakna buatku....

Ingat lagi mase beli buku ni iaitu pada 16 November 2009 pada hari Isnin di SS Mubarak... Siap ponteng kerja tu... Selamba jer masuk opis kul 2pm semata-mata nak beli buku nih... hehehe... Aku pun xtau nape, aku jahat sangat... Ampunkan daku Ya Allah... akan ku ganti masa yang ku curi ini... Insyaallah... Dan x menyesal pun aku wat semua ni. At least seminggu aku kat UTP ni x lar kesepian sangat, lebih-lebih lagi masa ni aku masih sendirian kat umah sewa aku... House mate lum masuk lagi... huhuhu...

Masa ni aku ade gak beli buku lain, iaitu 'Himpunan 230 doa' dan ''Muqadam & Juz Amma'... Bila jadi camni, tibe2 aku jadi ulat buku... Ntah suka membaca pulak. Tapi suka yang jenis cenderung pada kerohanian lar... Alhamdulillah.... Chaiyok Imma... Lawanlah kesepian anda dengan mencari Keredhaan Allah swt...

My Honest Komen, bagi aku semua orang patut ada buku ini sebab setiap kehidupan ini akan ada saat kesedihan itu... Dan lebih menakutkan apabila kita x tau cara untuk mengawal kesedihan yang ada. Dan inilah yang menjadi banyak punca keruntuhan intitusi keluarga atau jati diri sendiri. Oleh itu, bimbingan yang BENAR diperlukan. tanpa perlu jumpe kaunseling, korang dapat gak merasai ketengan yang sebenar... Jadikan Kitab Al-Quran sebagai pegangan dan Jangan Bersedih sebagai sandaran kita....

4 comments:

n0n0n said...

bgus2....baca banyak2 buku mcm ni....baru la ko tak sedey dh kn?tp aku rasa time ko lepak2 ngan aku,takde lak mood sedey ko kluar....nape ek?kaber ye?hehehehehe

jijasakura said...

mmmm..sabar ek imma..knp perlu sedih2 lagi...anggap ia takdir kita tiada jodoh dgnnya..perempuan yg baik adalah untuk lelaki yg baik...:)

Thirah B.D. said...

Nampak cam best je buku ni. nanti nak pinjam lps ko abis baca :)

jangan sedih2.. sesungguhnya kita masih ada sebab utama untuk teruskan kehidupan di dunia ini, iaitu setia sujud kepada-Nya!

imMa ~vOguE```~~~ said...

Nonon : xkan kot aku nak tunjuk sedih2 mase lepak2 aritu... tu meraih simpati wehhhh... ko dah rajin yer menjenguk blog aku yg ni lak??? hohoho...

Kak Jija : x tau lak akak ade blog... i will follow u... hehehe... anyway, thank a lot for ur support... sonok dengar kate2 akak...

T.am : ko nak pinjam??? x leh... aku x mo bagi... klu degil gak, nanti aku blanje ko buku ni... hadiah aku lar kunun... klu degil jugak, ko amek lar gambor buku nih jer.. hehehe... anyway, thanks T.am... Yuppp idup mesti diteruskan walaupun tanpa dia...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin