Apr 27, 2010

Melawan Kesepian Part 8 (Final) - Vietnam Day 1

Jom kita sambung episode holiday kita ke Vietnam lagi... Before dia aku takat tayang gambar2 mase dalam flight ajer... Tapi sikalang nak tunjuk aksi2 pelik geng kami sepanjang holiday ini... Kuikuikuikui....

[Dah Macam semut jer]

Perjalanan bermula pada hari Jumaat bersamaan dengan 12 Mac 2010 dari pintu pagar UTP menuju ke KLIA... Pergi KLIA beb... Aku ingat g LCCT jek... Ingat naik Air Asia, upenyer dapat naik MAS... Bravo lar Petronita.. Organise holiday yang ala-ala Grand gitu... Awuuuuu...~~~

[Riak menayangkan Tiket Flight pertama dalam idup aku... Dah dekat 25thn aku idup, baru lar ni, dapat naik flight... Sob... sob... sob...]

[Kak Sam nak arrange tiket]

Asal putih tangkap gambo, mesti ade nilai sentimental... Ni yang wat aku lemah ni... Aduhhh..... Mase holiday ni layan kamera DSLR jer... Pada yang pakai compact kamera tu (Yer, saya...) simpan jer lar kamera tu... Gambo x sharp lar... Low Quality... Huhuhu...

[Menuju ke G6]

Ini adalah tugas paling penting bagi minah 2 ekor ni... Sebelum naik flight kena report duty dulu sebabnyer dalam flight xde line... Adusss susahnyer de pakwe.... Orang ade laki pun x susah camni... isk3...

[Jom terbang...]


[Muke ala-ala Gedik sebelum Flight berlepas....]

[Keadaan kawan2 yang lain...]

Inilah menu yang aku kempunan kan... Aku pelik apsal aku di serve kan dengan lambat sekali... padahal Wahida ngan Wani yang dok belakang aku awal2 dah dapat... Lastly aku dapat makan Murtabak jek... Dah lar lapo nasik, murtabak jer yang aku dapat... Kesiannyer aku... huhuhuhu...


...DAH SAMPAI...

Setelah memanaskan bontot hampir 1 jam 55 minit, akhir aku sampai jugak... Lihat, walaupun Mabuk flight tapi masih mampu mengukirkan senyuman yang sangat mengiurkan...


[Inilah aksi2 pelik from Pie ngan Alau... Aku kehairanan, kenapa lar aku leh kawan ngan dak2 ni...??? isk3...]

[Dalam Bus]

Sesampai di sini, jam kul 4 camtu... Mase ni peak hour sebab diorang baru lik keje... Memang crowded giler jalan... Kalau kat KL jammed sebab sesak ngan kereta... Tapi kat sini, terbalik... Jammed sebab sesak ngan Motorsikal... Rupa-rupanya, kat sini kenderaan utama diorang motor...
[Sesak 1]

[Sesak 2]

Tengok, punyer lar multifuction motor ni, angkut TV LCD pun pakai motor... Bukan kerja yang senang beb memandangkan kepadatan lalu lintas di sini sangat lar tinggi... Ni ok lagi... Ade 2 orang atas motor ni... Sorang drive, sorang pegang... Ade tu bawak peti ais 2 pintu tu beb pakai motor jek... Sorang2 gitu... Kelas lar.... Aku surrender camni... Hahaha...

Ni 1 lagi mengong... Xde HSE langsung... Giler serabut Wiring kat sini... Kalau lar 1 wayar short, alamatnyer tinggal camtu jer lar... Nak cari camne kalau dah serabut camni... Alahai Ho Chi Minh...
[Ermmm view ni dari bilik Hotel Wahida...]

[Atas bumbung mat saleh ni dating]

Makan time... Inilah kedai yang kami dg menjamu selera... Lapor siut mase ni... Dapat lak nasi putih ngan lauk2 lain... Siap ade sambal lagi... Sape x licin beb... Huhuhu... Nak view lebih banyak sila lar ke Makan Mania... (^o~)v

[Ni acara sampingan... suprise birthday party buat yang lahir bulan Mac... Heppy besday to Wani, Nana & Didi]

Lepas makan g Jalan-jalan lagi... Dah lar dari pagi x berjalan, sampai lar ni, x sempat pun nak mandi or tukar baju... Layan jer lar labu... Kali ni g night market... Night Market diorang lain sikit sebabnya lagi meriah dari Malaysia... Macam2 ada... Kat sini leh lar cari souvenir untuk kaum keluarga dan sahabat handai di Malaysia... Hehehe...

[@ Night Market]

[Gerai makan yang ade kat sane... XHALAl... Jangan nak menggatal makan...]

Giler dah penat wehhhh.... X sabo nak masuk hotel ni... Aku x tunjuk lagi Hotel yang kitorang duduk sepanjang kat Vietnam... Xper2, nanti aku ku tayang di episod 2 Ho Chi Minh ini... K Nite... ZZzZzzzzz...~~~~!!!!

2 comments:

StingRay said...

oit...gambar ke-11 senyum tak ikhlas.

hahaa...

oh ya..kabel letrik tu memang terbaiklah...bawak engineer TNB pegi sana,mau histeria.

hahaha..

Naima is IMMA said...

aku sikit punyer fevret ng gambo tu, ko leh komen x ikhlas... bengonggg... kekeke...

klu eng. TNB dtg sini, rasenyer awal2 minta pencen... wakakaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin