Jan 20, 2010

Melawan Kesepian Part 3 - SKMD's Reunion

Episode 3 is coming... Inilah dia langkah-langkah Melawan Kesepian bahagian ke-3... Di mana ia terjadi seminggu selepas Melawan Kesepian Part-2 berlalu... hehehe... Kebetulan masa ni Raya Aidiladha... Jadi kebanyakan geng2 Manjoi ni lik kampung... Dan komuti member yang paling penting is Fana CL (Secetary) and Omar HAdi selaku president kami lar dalang semua yang terjadi ini... hehehe...

Mula-mula ingat dah cancel lar... Sebabnya aku dah x bape nak ingat rase... Rasenyer sebab Tuan President de hal lain... Dan perancangan nak wat proper-proper lar... Kunun nak berkelah di Chepor ke, main Water Rafting ker... BUT, lastly...... KEDAI MAMAK NASHMIR jer lor..... Ini lah akibatnya bila suh laki yang pilih tempat reunion... Xde tempat lain, kedai mamak gak...


Macamana pun still happening... Sebanya ade beberapa orang member yang x dapat jumpe Raya sebelum ni, or sebelum-sebelum ni jugak lar cam Hazriq & Alif... Setelah 11 tahun x jumpe, jumpe kali ni terus bagi kad jemputan Kahwin... Arghhhh.... Agak menikam kalbu... Aku baru clash, kawan aku beruntung, dah nak dirikan Masjid... Yang nak kawen ni Hazriq jer... Bukan Alif k...

Ni geng Megat + Skm1... Same geng ngan Omar, Raja & Fizi... Aku pun pelik, apsal diorang ade kat sini gak...??? Wat pakatan ker??? Walaupun xde kepentingan untuk posting kali ni, tapi atas unsur2 kemanusiaan, aku taruh jer lar untuk tatapan umum... Jangan pasni kate aku lupe member... kekeke...

Muke mat ITAM kat atas ni aku letak sebab ade story tentang dia... Nak tau APE???
Tu dia, mamat ni namanya Mohiddeen Jalani... Dulu mase darjah 4 pernah 1 kelas ngan dia... Dan adakah anda dapat menduga ape yang terjadi padaku??? hohoho... Semua andaian anda silap...

SESUNGGUHNYA, aku terkena jangkitan K.U.T.U from him.... Cettt mydin, ko xde menda lain ker nak bagi kat aku... Kutu jugak lar... Dan itulah kali pertama dan terakhir aku kena KUTU... Xsanggup dah nak kena lagi... hua..hua..hua...


Ini agak mengaibkan... Operasi skodeng kami terhadap Tuan President... Leh wat scandal ni... hahahaha....

Ni mase ke Umah Firdaus Azwan... Apsal aku salah gambor... Patutnyer buh muke Azwan kat sini... Malas lar nak upload lagi... Mamat ni pun dah 11 tahun x jumpe... Jumpe2 jer dapat tau dia nak kawen... Kawen lagi... Xde menda lain ker nak gtau... PANAS tinger aku dengor... huhuhu...

Dan dalam masa yang sama, mase kitorang kat Umah Firdaus Azwan, Sahabat kami iaitu, Asrul Izam telah excident ngan Mat Nepal... Abes kete dia sebab langgar basikal Mat Nepal tuh... Langgar basikal pun leh jadi cam ni??? Condition Mat Nepal agak teruk gak lar, tapi Asrul x amek port... Lantak lar... Dia pening camne nak baiki kete dia... DUIT lagi...


Ehhhh... Mai pun ade??? Xsangke dapat Jumpe... Tapi pertemuan ini adalah sehari selepas Reunion semalam... Kali ni jumpe kat Vaggey [Mamak lagi]... Tapi sebenarnya ni bukan reunion, just nak mendengar pengakuan Omar tentang Krisis dengan F****** A***n...


Next day lak iaitu pada hari Ahad, breakfast ngan Cikapet n Cida... Wah lame sungguh x jumpe korang dua... Rindu wehhh... And best giler... Disebabkan mase terlalu lar jeles ngan umpatan kita, jadi sekejap jer dapat jumpe... huhuhu... Thanks a lot tu Cikapet, sebab ajak kitorang ni...

Sesungguhnya Weekend Aidiladha kali ini, sangat-sangat lar membz kan aku... Everyday ada saja agenda... Syukur Alhamdulillah, dengan kehadiran kawan-kawan ni, memang dapat Melawan Kesepian aku akibat dia...

L.O.V.E. all mY Friends....

5 comments:

n0n0n said...

cessss......crita part aku eksiden je kn?aku langgar kete ko kang?hahahhahahahahah.....

Nowwa Fitri said...

Hehhee..akak dah link gak blog ni kat blog baru akak..hehhe

imMa ~vOguE```~~~ said...

nonon : alaa itu kat cite panas... hahaha...

kak nowwa : thanz a lot kak nowwa... love u... muaahhh...

Nowwa Fitri said...

Nak coklat bagitau tau,nanti akak boleh pos[kalau promo kat kwn2 akak kasik diskaun]...

imMa ~vOguE```~~~ said...

kak nowwa... Insyallah... kalau sedap, mesti sy promote kat kwn2... yg penting akak mesti jamin kualiti tau... chaiyokk..!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin