Feb 1, 2010

Melawan Kesepian Part 5 - Y.E.S Shopping

Siap jugak... Ntah ape yang lambat giler aku siapkan posting kali ni... Kunun nak kumpul semo, tgk2 sekerat jalan jer... Insyaallah, Collectable aku akan dipenuhkan kemudian setelah kerajinan menyeliputi segenap jiwa... kekeke... Melawan Kesepian Episode 5 kali ini membawakan aku ke KL lak... My 2nd home... kekeke... Betol lar, sebab aku ade umah kat sini... hehehe...

Insiden ini berlaku pada 25hb December 2009 dan berakhir pada 2hb Januari 2010... Sepanjang mase ni aku ngan mY Family stay kat KL... Banyak tempat aku shopping dan banyak gak tempat makan baru... Sila refer kat My Makan Mania ok??!!!

Melawan Kesepian ini agak extreme kerana ia memakan jumlah ongkos yang agak tinggi... Hahaha... Melaram aku kali ni... Habis RM1200++ untuk 3 hari shopping... Wahhhhh agak ketemenungan selepas shopping ini... huhuhu...

Bape banyak aku abes pun, x kisah lar, janji aku happy... Janji setiap episode melawan kesepian ini akan membawa semakin banyak keceriaan dalam idup aku....

Ni dia, posing ala-ala gedik kat Pavillion... Excited sebab ni 1st time aku sampai sini... Hehehe... Tujuan utama nak tgk kedai handbag Paris Hilton, tengok2 kedai dia secuit jer... Handbag pun x bape lawa... Lain kali ajer lar... huhuhu...

Ini lah dia koleksi handbag aku... Carlo Rino + Sembonia + GUESS
1st time belajar pakai handbag branded ni... Semo gara-gara Kak Mas...
[Kadang-kadang berkata dalam hati, bagus gak perpisahan ini... Makin mewah aku dapat berbelanja...]

Ini pulak koleksi Ala Ariani + 1 helai kaler oren tu, original ARIANI... Pas shopping ni yang wat aku berpeluh... Gara-gara Jalan TAR, short duit aku... Huarghhhh...!!!!

Yang beshnya, IKEA at Mutiara Damansara pun aku merasa menjejakkan kaki... Dan aku beli 2 menda... Blanket ni dan tempat pinggan... Tempat pinggan malas nak bubuh... Bubuh ini aje lar... huhuhu...

Ini Eye Liner aku... Layan STAGE lak... Saje merasa... Aku beli mase berada kat Mid Vallley... Xde pape sgt shopping kat Mid Valley kali ni... Banyak yang diharap tiada... Sedihkan... Tapi nasib pergi jalan-jalan ker Pavillion, Times Square... Kat sana banyak menghabiskan duit aku... hehehe...

Pasni ade yang lebih menarik.... Melawan Kesepian Part 6... Dalam jiwa aku tergelak-gelak mengenangkan ia... Yihaaa...!!!!

7 comments:

Nowwa Fitri said...

Kemain shopping!!!

Thirah Rahim said...

mak aihh!! shopping ngalahkan artis! huhu

imMa ~vOguE```~~~ said...

kak Nowwa : hehehe... Year end sale... kekeke...

T.am : bukan slalu... ujung tahun jer... kekeke

mimiey collections said...

Pergh! leh tahan gak cik Imma kite soping..huhu~~

C'Chanteque Maness said...

mimiey collections tu kan,..adelah aku sbenarnye..aku tlupa aku telah mguna email yg lain smasa mgomen page ko..hehehe...

StingRay said...

"bagus gak perpisahan ini... Makin mewah aku dapat berbelanja"


haha...aku suka ayat ni.

imMa ~vOguE```~~~ said...

huda : cam kembar jer kalau tgk profile pic kat mimie collection tuh... hehehe... shopping sakan utk release tensen...leh tahan gak kaedah ini... kekeke....

sting ray : wah di sini pun anda ada... setiap yg terjadi ada hikmahnyer... so perpisahan ini wat aku lebih enjoy.... hahaha... ayat sengal...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin