Apr 2, 2010

Melawan Kesepian Part 7 - Pangkor Island wif Housemate

Sebenarnyer menda ni dah lame berlalu... Almost 2 bulan yang lalu... Akan tetapi baru lar ni, baru dapat update... Ape kan daya, banyak komitmen yang perlu di berikan pada yang lain... Lagipun minggu ni 1 minggu aku x pat login blog... Server problem... So it means, bukan aku sorang saje yang salah... Server pun harus ditudingkan jari... kekeke...

Mase ni aku sedang melayan holiday ngan house mate aku dat is Kak Ja... Suatu excident plan di mana aku secara x sengaja dapat menjoinkan diri dalam expidisi ini... kekekeke... X penah beb aku jalan-jalan ngan housemate... Dulu ngan Kak Ina x pernah pun... huhuhu...

Destinasi kami dekat jek, iaitu Pulang Pangkor... Pada tanggal 7hb February 2010 bermula seawal jam 7.30pg kami memulakan destinasi buget ini... hehehe... Nak tau detail, bace jek tentative kat bawah nih...

~~Tenttative Perjalanan Anak Dara Sejoli~~


7.30pg
: Keluar dari rumah... Parking kete kat Petronas Bandar U and then tunggu bus ke Lumut... Kitorang naik bus sangkut2, Perak Roadway... Macam x caye jer, pagi tu aku ngan Kak Ja tahan bus... huhuhu...

8.10pg
: Naik bus... Nasib kami baik sebab hari ahad x banyak yang nak naik bus... Jadi walaupun nama Bus sangkut2 tapi x tersangkut pun... Laju jer meredah jalan direct ke Lumut... hehehe...
9.15pg
: Sampai Lumut... Kita makan dulu... Pastu sempat jalan2 sebab Kak Ja nak cari topi...

tetapi


x beli pun... Sebab x pat harga yang di target... huahuahua...

10.30pg
: Naik feri...

11.00pg
: Sampai Pangkor. As planning nak naik basikal... Tapi syukur Alhamdulillah, basikal xde pun kat Jeti tu... Yang ada Van, kereta sewa and motor sewa...

what happen???

Terjadi sedikit pergelutan hati akibat menda yang dikehendaki (basikal) xde... Aku suke sebab aku memang x larat nak kayuh basikal. Tapi kami terpaksa pilih motor sebab nak jimat kos... Adoiyaaa... aku takut weh bawak motor... Tapi tutuh je lar... Bile lagi nak lawan fobia anda... Gud Imma... Kami sewa motor dari Brother nama Along... Nasib ok mamat nih...11.30pg : Yeahhhhh sampai Teluk Nipah... Along yang bawak kitorang... Kalau x sesat lar jugak.. hahaha... Kat sinilah bermulanya aktiviti kami...

1 - Main Bot pusing suku pulau RM40 (sebab xde snorkling. Klu ade, jd RM50) Naik bot dalam 40minit...


[Sea Cucumber]

2 - Main kayak. RM15/jam... Lawak kitorang berdua jer tengah laut... hahaha... Walaupun berdua, posing tetap posing... kekeke... Kak Ja mulanya takut... Tapi bile dah start dayung, terus sonok jer dia... kekeke... Thumb up Kak Ja...


2ptg
: Mule cari toilet untuk wat perkara yang patut... Toilet xde kat situ.

.. UNDER MAINTENCE. Jadi tukar kat surau jer lar... Minta maaf yer Ustaz...

2.30ptg : Dok tepi pantai sambil makan bekalan kitorang... Kak Ja bawak Kek, Agar-agar, Roti planta-kaya and limau godang...


3.00ptg : Meronda ke Pekan Pangkor... Kak Ja nak cari topi last2 aku yang terbeli baju dress... Adoiyaa... Beli sebab per, sebab 'mamat' tu suke tengok aku pakai dress @ baju mengandung... Hampeh punya istilah...

3.45ptg : Anta motor ke Jeti... Jumpe balik Along kat sini lik... Beginning planning nak lik lar... Nak naik feri kul 4ptg ni...

Tetapi


Along nak bawak kitorang ke 1 tempat best... Nak tengok ikan besooooo katenyer... hehehe... Ape lagi, dah orang nak bawak... Siap bagi naik Viva lagi... yang penting Free... hehehe... Kitorang ke Fu Lin Kong Tokong... Kalau pergi sendiri kompom sesat... Mengarut-ngarut jer jalannyer... Siap masuk celah2 umah cina... Ape rar...

[Kat kolam yang ade ikan bebesor bebenor tuh]

[Monumen Tembok Besor China]

Kat tokong ni ade lar beberapa haiwan peliharaan... Ikan beso... Ntah ape nama... Ikan codd... Ikan cina tuh... Pastu kura-kura... Yang COMEL skali ade monument tembok beso cina... Cantik wehhh... Thank u Along... best tempat yang ko bawak ni...

[Inilah dia Along tokey motor kitorang... Dia jugak bawak kami FREE ke Tokong ni naik Keta lagik...]


5ptg : Balik Jeti dan naik Feri untuk balik ke Lumut...

5.30ptg : Jalan2 jap kat Lumut... Dapat gak aku beli ikan masin ikan kembung... ntah ape rase x tau... tapi mesti cuba... kekeke

6.10ptg : Bus pun sampai... Lame tunggu doh... Badan dah penat dah...

7.40ptg : Sampai Bandar U & rumah... Aduh baru terasa penat... Tapi x lar penat sangat... Menarik sungguh... Walaupun half day jer berjalan... Lain kali datang lagi untuk main snorkling... Chaiyokk..!!!

*** Mase ni muke dah minyak2... Baan dah penat, xde mood nak tangkap gambo dah... ***

psssttt : Bile jalan bujang2 ni banyak yang ramah... Dan x kurang gak nak ngorat... Ahhh... xkuase aku...!!!

3 comments:

C'Chanteque Maness said...

hehehe~~
layan kn imma..saham tgh mahal tuh...

StingRay said...

"psssttt : Bile jalan bujang2 ni banyak yang ramah... Dan x kurang gak nak ngorat... Ahhh... xkuase aku...!!!"



hahaa...sat lagi orang jeling pun tak nak..mula la menggelabah.

=p

Naima is IMMA said...

huda : tau xper... tgh mahal ni yang aku bongkak nih... kekeke

jamil : ko mmg, ayat2 sengal aku mesti ko copy n paste...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin