Jul 20, 2010

Kitty si Kucingku

Tibe2 kenangan bersama Kitty menusuk kalbu ku... Ohhhhh.... Terkenang kembali si Comel Kitty aku....

Alkisahnya Kitty

Bertemu dengan Kitty di suatu pagi pada 3rd Mac 2010 yang lalu sedang berkeliaran kat depan Lab Konkrit... Dia sekor jer... Mase ni tengah mencari2 ruang nak seludup masuk dalam Lab nih... Bile aku dekati dia, bukan main manje lagi.... Jadi aku amek dia bawak ke Lab... Aku bagi dia makan, minum... So sejak tu, dia memang berkampung kat Lab aku aka opis aku... Sesuke ati jer dia main masuk dalam kabinet, panjat aku yang tengah main komputer... Bile ade student datang lagi lar dia gedik... Menyendeng2 semo orang.... Pendek kate semo sayang Kitty....

3 hari bersama dia kat opis sangatlah best... Mengenangkan riso dia buang taik dia merata-rata dalam Lab aku kena lar jugak jaga dia di rumah... kalau bawak ke umah sewa, abes lar hamster aku kang... Pastu, ape dia nak makan kalau kat umah. Jadi aku decide nak bawa lik Manjoi Si Kitty aku... Kembang yang sedia ada kat sane akan di hantar ke tempat lain... Semua demi Kitty.... Kui3...

Jadi hari Jumaat 5th Mac 2010 aku bawak Kitty lik umah... Senyap jer dia dok dalam kotak tuh... Kalau aku bawah Maru ritu, rase cam nak runtuh kotak tu dia wat... Kenangan... Kenangan... Pada petang aku balik tu jugak lar aku ngan mak aku buang kembang... Xleh dibiarkan sebab dia serang Kitty... Xgune punyer kembang, ngan kucing kecik pun nak gadoh... Tapi kitorang buang xjauh... Kat Billion jek... Buget dah jauh lar and kembang xkan leh datang balik...

[Lonely cat yang jumpe kat UTP]

Semo sayang Kitty... Sejak dah buang kembang aku senang hati biarkan Kitty main2 kat luar... Mase ni umah aku tengah renovate, jadi Kitty ni dengan slamber jer kuar masuk umah... Ingat lagi, mase ni cat umah, dia kaco2, memang kalerfull aku wat badan dia... Hohoho...

Atuk mule2 xheran ngan Kitty sebab muke dia besa jer... X lar macam kucing mahalan... And kaler dia pun besa... Tapi last2 bile Kitty dah manje2 kat kebun ngan atuk, terus tergugat keegoan atuk terhadap kucing... Tibe2 bawak kucing ke riba pastu belai2... Siap kontut lar misai Kitty... Hahaha... Dah x cun si Kitty...

Semo sayang Kitty.... Dalam weekend ni jugak kitorang dah cuci rumah after renovate umah... Kirenyer masuk umah xleh pakai selipar lar dah... Mestilah berkaki ayam... Tapi kan, Kitty adalah kucing pertama yang di biarkan main dalam umah... Selamber bdak jer dia main kat hall tengok TV... Mak ngan abah pun x kisah... Atuk pun suke...

[Ekor Kitty cam kait... Melingkar jer... Muke dia kembang cam Comot... Memang fevret cat aku... X jumpe lagi pengganti Kitty]

Pendek kate, semo sayang Kitty....

Semua sayang Kitty... Xsangke kan, malam ahad tu malam last aku main2 ngan Kitty...

Pagi Isnin 8hb Mac 2010 sebelum aku g keje, Kitty manje2 kat kaki aku... Giler aku rase cam xnak g kejer... Or aku rase cam nak angkut balik Kitty ker UTP... Bior dia membesor kat situ... Tapi orang kat Manjoi semo sayang Kitty dah... So aku pasrah...

BUT

Sebaik aku keluar jer, mak aku cakap kembang datang.... X gune tol... Leh gak dia datang lik... Sejak tu, Kitty memang ketakutan jer... Mane x nyer bapak kucing mau serang... Arghhhh geram aku ngan kembang... Mencik tau... Dan hari Isnin tu lar Kitty hilang... Xtau mane dia bawak diri.... Dan itulah hari terakhir aku bermanje2 ngan Kitty... Huk.. Huk... Huk...

TETAPI...

1 hari tu, mak aku g umah kawan dia kat area2 jalan Taliapi... Dia kate nampak macam Kitty kat situ... Ekor dia, lentok dia saling x ubah cam Kitty... Mak kate nak amek balik ker Kitty... Leh slow talk ngan empunya kucing tuh... Tapi aku kate xyah lar... As long as Kitty live good, tu pun dah memadai... Kitty.... I LOVE YOU.... Muaahhhhh ♥ ♥ ♥ ....~~~

4 comments:

Rashidi Isa said...

heheheh...ada2 jer..nk lepas rindu r tu...kekekeke...^^

cik selamah kundang said...

aku geli ngn kucing.tp aku sepak2.aku lari je.eh.bukan takut ke?

n0n0n said...

patut r byk taik kucen kat umah paklong aku kn?taik kitty ghopenye....hahahahaha....umah aku dah takleh bela kuceng...bapak aku marah....fobia lg kut ngan kuceng yg penah wat arwah tuk aku masuk spital...patah tulang pinggul...ish3....btw kalo nk buang kuceng sila buang ke dlm hutan yg jauh...takpn buang dlm sungai perak...kalo tak surre dia leh balik....bapak aku penah buang sekor kat pasar borong,mmg jumpa jalan balik r...hahahaha

Naima is IMMA said...

shidi : tau xper... kat mane lg nak luahkan rindu

selamah kundang : ko sungguh kijam... dah ko geli ko leh sepak2 lak... aisehhhh.....

nonon : aku tgh mencari kucing baru ni... kucing kembang yg aku x suke tu takat buang kat pasar ipoh jer... adoiyaaa aade yg dtg balik tu... x kuase aku nak buang lik...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin