Jul 13, 2010

ESTCON 2010 @ KL Convex

Ini adalah coretan dan titipan tatkala aku kerja kat ESTCON 2010 last month... Mase aku nak pilih and edit gambo, aku terasa sangatlah kecewa kerana jumlah gambo yang sikit... Dah lar sikit, x cun lak tuh... Aisehhhh, ade 2 sebab aku andaikan kegagalan ini terjadi...
  1. Mungkin kat sane aku agak gedik2 sampai x sempat nak beri komitmen pada photoshoot....
  2. Mungkin sebab aku xde kamera DSLR algi nih... Kalau ade mesti aku dah kenakan gaya ala-ala Rani Mukarjee dalam filem hindustan...
Dan dari penelitian aku sebab ke-2 yang memberi impak besa dalam permasalahan ini... Kalau nak cakap sal Gedik, sepanjang mase memang dah gedik... Tapi bab kamera, memang menyentuh kalbu... Huk... huk... huk...

Sudah... sudah... Jangan nak menghoyan. Tujuan utama post ni aku nak story sal 4 hari aku kat sana... Bertolak dari UTP pada 14 Jun 2010 dan balik semula kul 12 tgh mlm 17 Julai 2010....
Mase kat sane dok Hotel Dato' K, The Zone.... Committee koman2 dok sini... Yang beso2 dok impiana.... Ohhh terasa hati... hahaha...

Kat sini kerja aku senang jer... Menayangkan muke kat kaunter registration.... Dan lebih menyenangkan apabila candidate from civil ni ciput jer kalau nak dibandingkan ngan department lain... Di tambah lagi, kaunter kitorang ni tol2 sekadar di pinggiran.... Di bahagian hujung yang xkuase orang lalu lalang... Kalau ikutka ade jer department lain yang berada kat hujung2 tapi pelik, tempat tu meriah jer ngan orang ramai... Cam de pakai 'penarik'... haihhhhh..~~~

Disebabkan ade banyak jenis conference, banyak jugak lar yang tersalah kaunter... Kanan kiri, kanan kiri... Amek ko, nak g mane.... Tengok arrow pun aku dah gerun... kui3...


[Depan my kaunter.... Mr Tajul ni tibe2 menyelit]

Beginilah keadaan kerja aku kat kaunter... Melayan kerenah bapak2, ibu2 yang datang... Contoh dalam gambar ni di panggil Pak Andri... Terima kasih pak andri memberikan komitmen dalam gambo ini... Paling x best bile kena melayan mat arab ker, mat saleh ker, mat sudan ker... Dah kena speakang speakung... Nyampah... Tapi bile xde orang, giler siut buhsan nak mampus... Dok melangut sambil kunyah Dim Sum.... Hahaha... Mane aku x montel pas balik nih.... Setiap saat ade jer makanan dihidangkan... FYI makanan kat sini SEDAP-SEDAP... uhuuuuu....


[Antara Gift yang di beri]

[Peneraju ESTCON...]

[En Ceti dan Cik Puan Ceti.... hehehe]

Second day belah malam ade lar wat dinner untuk semo.... Participant and Committee... Macam bese makan kat Ball Room... Hall yang paling beso kat sini.... Best dinner dia... Sebabnyer :
  1. Makan sedap
  2. Performence bravo
  3. Tempat selesa
  4. Sudah x mo puji dah...
[Ini adalah antara suasana pada malam tu... ]

Sesungguhnyer aku benci picture kat bawah ni... Siyes baju tu nampak aku montel... Bak kate En Jamil Hapacrita "Seperti bebola daging yang bergerak".... Cesss xsuke... xsuke... Mencikk...!!!

[Ni adalah anggota keluarga 4 hari.... Kak Ina, aku, Kak Fidza and Kak Suhana... Kak Suriati tumpat glamor ker??? hehehe]

Keesokkan harinya macam biasa jugak. Menjaga di kaunter... Itu ajer... Nyampah pun ade. Tapi ade gak yang bestnyer... Kaunter kitorang betul2 cantek ngadap KLCC ngan Menara Maxis... Senang tengok jam Maxis... Bile nak tutup kaunter pun leh ikut tepat masa ngan Menara Maxis... hahahaha...

Nak main tenet pun x bes sebab pinjam laptop orang... Pastu xde mouse... Lagi lar tumpo jari jejamari ku... Huk3... Facebook tengok kecoh jer kawan tanya betul ke aku ke KL... Tapi xde pun pat jumpe... Adoiyaaa....

[Cik Gedik di tengah2 laman]

[Psstttt... Kekasih gelapku.... ]

Tapi mase last day isitu hari ke-empat, kaunter tutup awal. Kul 12.30 dah tutup... Pas lunch free & release.... Yahooo.... Walaupun xde geng kat sini, enjoy jer lar.... Aku ngan Kak Ina g Aquaria.... 1st time jongket2 tgk ikan.... Sal moment kat Aquaria, nanti aku upload.... Nak tayang gambor ikan muke pelik... Tunggu na...


Ok... Selamat tinggal KL Convex... Sonok dok sini, cam orang koporate jek...

p/s : Aku sangat pelik, mood aku tatkala ini terlalu rajin men-update blog.... Berkobar2 sampai terlompat-lompat...

2 comments:

Nowwa Fitri said...

Ala comeynya dia!Jumpa nnt ek!!

Naima is IMMA said...

comey??? sape kah yg comey??? adakah saya??? kekekeke...

insyaallah nanti kite jumpe... 24hb nanti...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin