Nov 13, 2009

Bile kite 'Lonely', mesti wat menda bukan-bukan

Hari ke-2 MC akibat mengidap kesakitan HATI yang agak melampau... Bayangkan senang jer Dr Ismail bg MC... Thanks DR... Saya hargainya... Bile dapat MC aku lik Manjoi jer... Kalau dok Bandar U, giler meroyang lak karang... hahaha...

Lagipun aku nak jumpe abah... Aku nak nangis kat abah... Sakit sangat penyakit aku ni... Sampai x tertanggung lagi jiwa ni... Anak Abah ker aku ni??? hehehe...

So pagi2 pas anta Izzati ke skolah, aku g Jog kat Polo... Ingat nak amek angin baru... Jogg Polo lar plak... hahaha... Tapi hati x senang jugak... Hermmm...!!!

Aku xtau nak hurai camne perasaan aku mase ni... Cam api dalam sekam... tibe2 dia jd sakit sangat... Sakit sangat2... Nak wat pape pun x pat... Salah aku gak, cari ketenangan bukan dengan mencari Allah...

Balik umah aku siap2... Aku nak tgk wayang lak... Tengok ngan sape??? Layan sorang2 jek... Nak ajak sape lagi... BF pun dah tinggalkan kite... I'm Alone... =( Pisau Cukur adalah movie yang tepat pada masanya... Oh My Gucci, i really love it... Suke sangat... Leh layan... You know, i will be gedik like Bella & Intan soon... Jadi gedik + Pisau Cukur pun bagus gak...
Macam sewel jek... Aku ronda kat JJ sorang2... Buget nak beli handbeg, duit banyak katekan... Tapi xde sale langsung... Ralat lak rase... Tunggu lar ujung tahun nih... Pastu layan desert kat Johnny... Terkenang lak Afif ngan Izzah makan kat Johnny... Nyampah jer rase... Sakittttt...!!!!
Sakittttt Hatiiii....
Bile lar leh pulih????

Ok pas layan Pisau Cukur yang Absolutely Best, aku pun balik... Beli lar sikit donut kat Big Apple... Nak gemukan badan ke makan donut... FYI sejak kecewa ni aku memang xde selera... Langsung ilang selera... Makan pun sebab aku dok kat Manjoi... Kang x makan atok bising... kuikuikui...


Opps lupe lak, aku dah kuarkan duit AKU kat akaun bersame kami... Sedih bile nak tutup akaun tuh... Ingat leh maintain hingga akhir hayat... Ermmmm...

Petang aku g CC... Xsenang hati lar bile x pat on9... Aku x sabar nak bace msj from Izzah... Syukur Alhamdulillah, ringan jugak rasenyer beban yang aku tanggung ni pas bace msj dia.. Izzah baik.. Xsampai hati nak doakan bukan2 atr dia ngan Afif... Tapi hati aku sakit bile tgk diorang... Sakit sebab bukan aku di sisi Afif... Camne nak rawat hati yang luke nih??? Adoiii...!!!

12 comments:

juju_illyana said...

sabar ye imma...ada hikmah disebalik setiap kejadian, mungkin dia bukan jodoh yg tepat untuk hg, mungkin ade seseorang yg tengah tunggu hg diluar sana tapi hg xperasan kan...kan...kan...perempuan yg baik untuk lelaki yg baik kan... tapi lau betol pon die jodoh hg mesti suatu hari nanti dia akan kembali pada hg...rite? so banyakkan bersabar ye imma....

C'Chanteque Maness said...

Be Strong imma...betul ckp Juju tuh...Perempuan yg baik utk lelaki yg baik...Kita xkn diuji kalau kita xmampu mghadapinya..cekalkn hati tau...kita berada dlm situasi yg sama..bnyk2kn bersabar dan brdoa...=)

imMa ~vOguE```~~~ said...

Dear Juju :
tq Ju... aku tol2 appreciate... aku skrg x harap pape dah... cukup lar pengalaman yg aku dpt 2x berturut2... sakit lar... anyway, aku terharu ade kawan2 macam ko n semo geng2 kite... really supportiv... love u guys... mmmuaahhh

Dear Huda :
thank a lot huda... nape lar kite perempuan selalu teraniaya oleh lelaki... sekarang ni aku rase mase yg sesuai utk berumah tangga, tp sek failed jer, cam malas jer nak pk dah... ampir putus asa gak.. tp aku tau, putus asa tu kesukaan syaitan, xkan aku nak give up camtu jer... ko pun huda, be strong... jgn putus asa kan... xde cinta di dunia, kita di akhirat kelak.. =)

RiaNa said...

sabo yer imma..ader hikmah disebalik perkara yang berlaku...
kumbang bukan seekor..

imMa ~vOguE```~~~ said...

tq so much kak yanti... tol kan, kumbang bukan sekor... arap ade lg yg sudi hinggap ke bunga layu ni..huhuhu

C'Chanteque Maness said...

Imma..dh add FB kamu..nnt accept la...

Kamu bukan bunga yang layu..Kamu bunga yang segar lagi cantik cuma terselindung di sebalik awan yang kelabu..hanya orang tahu menghargai akan memiliki...
so bsabar yer..

juju_illyana said...

xpela imma, xde jodoh, ekceli idop solo pon bez gak tau, mcm aku skrg nih (boleh jadikan contoh ke? kehkehkeh) cume jgn giv up tapi jgn plak terlalu tergesa2 kan, aku pon slalu gak pikir nk kawen, yela skrg nih kan masa yg sesuai untuk berumahtangga tapikan daripada terseksa kerana lelaki lebih baik bahagia tanpa lelaki (betol ke? hehe) ape2 jela...aku doakan semoga hg bahagia dunia akhirat... jgn sedih2...sadis aku nengoknyer hehe... yg pasti cinta ilahi kekal abadi...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nowwa said...

Imma...akak baru perasan blog Imma ni..hehhe..
Lepakla..dulu akak ada 7k++ duit dalam akaun bersama..tapi tak bersama pun ngan orang tu..
Sakit hati/sedih..sumer ada...semua ada hikmah di sebaliknya ok!

imMa ~vOguE```~~~ said...

Huda : Yeke aku ni bunga yg segar lg cantik??? bukan aku jer.. ko pun... tipah pun same.. kite semua bunga yang cantik lg harummm... tp tu lar, belum ade insan yang layak mencium keharuman kita. kan...???

Ju : Tu lar pasal. Bile tgk member dah kawen riso gak. Aku ni xde jodoh ker kat dunia ni. tp klu kite hidup sengsara dgn laki tu ape maknenyer cinta di dunia ni kan??? tq ju...
jom lar kite enjoy2 selagi bujang...

Kak Nowwa : akak jumpe blog sy yg ni plak eh??? hehehe, malu, semua tulis sal moody jer.. huhuhu.. Biar btl dulu akak pun ade wat akaun bersama?? byk tu amount dia. x sangke kan, byk ol kejutan dalam dunia ni. and sy yakin akak bahagia sgt skrg di samping suami. Allah dah gantikan jantan x gune dulu tu ngan suami akak kan.. =)

n0n0n said...

ayark....kat sini rupanya cerita yg tak sebrapa benar.....adei...nasib baik hari ni aku rajin....kalo tak jgn harap le aku nk slongkar n3 lama2 ko....ahaks......malas nk bebel kat sini....tempat lain dah bebel kn?muahahahahahahahahahahaha........

imMa ~vOguE```~~~ said...

sibuk jer ko nonon kat diaries aku... syuhhhh, g main jauh2... hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin