Feb 11, 2009

++ IJN Moment ++

Finally dapat gak siapkan cerita sal IJN ni... Almost 1 month menda ni berlaku... And barus ekarang aku leh upload... Haiii ketinggalan tol aku ni... Tapi sebenarnyer bukan aku yang malas, just server kat opis ni down abes... Nape x pakai Broadband??? aku bukan banyak duit lar nak membazir kat situ... Ada paham??? hehehehe

Dipendekkan cite sebenarnyer peristiwa ni berlaku bulan Januari 2009 yang lepas.. Pada 19 Jan 2009 hinggalah kami pulang ke ipoh pada 27 Januari 2009... Seminggu berkampung kat sana.. Mak lagi lame... 2 minggu kat sane... Sesungguhnya mak memang seorang yang tabah dan pecinta yang SETIA... Tapi nape lar abah x nampak semo tu =(

Abah punyer operation day adalah hari Rabu (20 Jan 09) Jam 7 pg... 2 hari pertama ni memang penat giler... berkejar2 kami ni... Nasib Abang aku ade... Leh dia bawak ulang alik kami ke umah Tun Razak tu... Dapat gak tido lena... hehehe...

Gambar ni adalah wajah abah mase sebelum pembedahan... Ceria jer kan... Tu kire baju bedah lar... Kalau tengok muke abah memang xde pape akan berlaku... Padahal jap lagi jantung dia nak kena belah... huhuhu...
Inilah orang2 yang nak usung abah ke operation room... Brother tu hensem lak... Sebijik cam Daniel Wu pelakon hong kong tu... Aku ngan adik aku ape lagi dah keluar lar perangai pelik kitorang... Ape yang pelik??? > RAHSIA <> INi lah kerja aku... Asek tangkap gambor jer.. Mak aku dah sound dah... macam sonok jer abah nak kena belah... hehehe... Memang dalam ati aku xde sikit risau pun... Entah nape... Mungkin aku yakin kot yang pembedahan abah akan berjalan ngan lancar jer...

Syukur alhamdulillah... abah stat masuk OT kul 8pg dah pembedahan selesai kul 1.30ptg... Adoi lambat 1jam.. Janji siap 4jam... Tapi abah kena 5 jam... BIle dah selesai, Doktor bedah tu jumpe mak... Dan dia cakap 'SO FAR, SOOOO GOOOOD' heheheh... Planning awal abah kena by pass 3 salur... Tapi bile dah bedah kena 4salur plak... Ade2 jer diorang ni...

So inilah kerja kami kat hospital selepas pembedahan... abah lak dah dapat sebijik bantal busuk... Baru beli tuh... Beli kat JJ umah ajek... Striking giler kaler dia kan... Baru beshhh... Semo orang leh nampak.. heheheh... (~_^)v

Sepanjang kat sana abah asek kena terapi lar.. Yang kat bawah ni antara terapi yang kena wat selalu.. Test nafas... Senag cite ni senaman tok Paru-paru anda... Semo orang leh guna tau..

Ni muke abah yang dah makin ceria.. Xleh senyum lebo-lebo nanti sakit dade...

One hepy family.. Aku paling suke gambor ni... Bertempat di katil hospital IJN kami bergambar... hehehe... sayang lar ajek xde skali mase ni...
***Inilah pengembaraan kat IJN.. Sakit badan aku kat sini... Muke abes jerawat penuh... huhuhu... The interesting moment adalah, dengan kehadiran seeorang pada 21 Jan 09.. X sangke dia datang jugak... mY Black Secret... Terharu sangat dia datang... Dan dengan x semena-mena dapat lak aku makan sate yang ala-ala satey Kajang... dia blanje.. hehehe... ****

2 comments:

AFIF-SAN said...

sape special person yang datang melawat die tu?

imMa ~vOguE```~~~ said...

special person tu x leh gtau... nanti x spesel lar kalau di heboh2kan... hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin