May 6, 2011

Knit Knot My Bro Wedding (Manjoi)

Setelah berpenat lelah di Kedah, sekarang jom berpenat lelah kat rumah sendiri lak... Nasib aku ni seperti anak aku yang nak kawen.... Kenape??? Sebab aku yang over giler wat semo preparation... Penat wooo.. Bukan de sape2 yang tolong... Tu aku kate, cam anak aku yang kawen.... Kalau anak aku, memang tanggungjawab aku lar jugak... Tapi kalau nak arapkan abang aku, alamat dia naik pelamin syok sendiri lar... Yang lain tunggang langgang...

Semua kenangan terindah ini berlaku pada tarikh 18 Disember 2010 yang lalu (tarikh ni same my ex-school mate kawen iaitu Raja Mohd Hafiz... Sorry bro, xpat nak datang) bertempat di rumah Manjoi kami... Perghhh satu demi 1 masalah timbul... Pening wooo... Dan sungguh pening kalau nak kawen sebenarnyer.... Kalau di kenang kembali, mau aku kawen pakai 100% wedding planner jer.... Muahahaha.... (ZAHA.... i cam nak amek u jadi my wedding planner lar...)

OK lah.... Layazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....~~~~~~~~~~~~~~

:: Meriah jugak kenduri aku ni... Syukur Alhamdulillah... ::

:: Malu siut, meja hidangan beradap, baraiiiiiii ::

:: Director Bubur ::
Ija

:: Director Ais Krim ::
Zaim dan Ajim

:: Director Door Gift (Wing kanan) ::
Jaja + Ateh + Tirah

p/s : Director wing kiri adalah Kecut dan her best fren, Aini

:: Director PA System ::
Xingat lak name dia

:: Berbincang mengenai Ais Krim ::


:: Family Mak Ngah... Mane Pak Ngah, ntah???? ::

:: Bakal ehem... ehem agaknyer... ::

:: Barisan Over weight + Barisan Jelita ::

:: Barisan KEDAH ::

:: Barisan Family belah Mak ::


Dan LAST sekali....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:: BARISAN Naib Chancellor Rumah HIjau Manjoi ::

Pape pun syukur semonya selamat walaupun banyak perkara x di duga...

Post moterm kenduri Izham Dan Azzreena

Katering oleh Impian Realiti
Makan order untuk 650 orang. 50 hidangan untuk VIP dan 600 untuk tetamu yang lain... RM8 bagi 1 kepala. Lauk yang aku pilih Ayam masak merah, daging masak itam dan nasi tomato... FOC pengat pisang dan Teh O... Alhamdulillah makanan cukup, bahkan lebih lak tu.... Thanks to En Zailan... Bab makanan dan arrangement semasa kenduri memang tip top... Tapi kan bagus kalau En Zailan yang incharge untuk kemas semo meja kerusi sebelum dan selepas kenduri... Ini idak, datang lenggang kangkung dan mintak semo dah siap... Pastu balik tinggal jer semo camtu jer... Tuan rumah lak yang kena kemas semo... Frust tol tang tu... X larat nak menjawab ngan sedara mara and jiran.... "Kenapa kamu lak yang kena kemas semo meja kerusi ni??? Ni keja katerer k..."

Hidangan VIP (Pengantin) mmg marvelos.... Izham kate udang masak mentega memang sedap... Aku langsung x sempat rase... Hidangan VIP yang lain, speselnyer sebab pakai dome gitu... nampak mewahhhh.... Uhuuuu~~~

Khemah
Amek Pak Syed... RM150 per kemah.... Murah kan... Cume renda2 dia jer dah malap... Xkisah lar kot... Tapi Pak Syed dah hancurkan meja makan pengantin... Frust giler....

Door Gift (Dewasa) by Puan Tina (Klebang)
Aku order sebanyak 800 pcs... 1 set harga RM0.90. Ade 3 biji mini bahulu kukus.... Sedap, tapi sayang xtahan lame... Aku lum start keje, bahulu dah berulat... Huhuhu.... Bilangan bahulu pun banyak lebih... Penat aku nak agihkan bagi sedara mara... Kalau makan sorang2 mau muntah aku... Hohoho...

Door Gift (kanak-kanak) by Cik Imma sendiri
Aku wat 200 set door gift... Bile pelbagai jenis wafer, mentos dan gula2... Kek HIRO pun aku beli... Zati dan Izham suke dan suke paw.... Yang ni pun ade banyak lebih...

VIP Door Gift
Yang ni aku wat 50 set untuk dewasa dan 40 set untuk kanak-kanak... Yang bebudak simple jer... Aku buh coklat2 dalam bilangan yang banyak dari door gift biasa... Tapi untuk dewasa, aku wat spesel sikit... Kasi tikar alas pinggan, tempat letak pin vintage style dan buh bahulu kukus.... Kos semo ni dalam RM5/set...

Ais Krim
Di sponsor oleh Abah Chor... Dia bagi 500 pcs... X cukup wehhhh... Banyak yang kecewa... X cukup bukan per, sebab banyak budak yang ulang beribu kali untuk makan ais krim... Tahniah pada Ajim dan Zaim sebab berulang alik supply ais krim bagi menjamin ais krim x cair...

2 tier Kek Kawen
Di sponsor oleh Kak Yuta... Xtau lak mane dia beli. Tapi dia kate bese beli kat sane... Cukup lar jugak kek ni di agihkan kepada semo VIP... Dan mak aku pun sempat sorok dalam umah.. Dia kate nak jugak merasa....

p/s : lupe lak, paper plat ngan garfu di sponsor oleh Endang... Nasib dia tolong... Totally terlupe nak beli...

Pelamin
Amek D Aida... Ok lar... Buget pun kecik, pelamin pun fesyen 10 tahun lepas... Hohohoho...

DJ
Ok lar... So-So jer... X bape ramah dan santai.... Bayaran untuk dia RM 350 (Dari jam 10 pg sampai kul 4 ptg camtu)

Flower Girl
Thank a lot to Kak Yuta dan Mak Chor yang susah payah prepare daun pandan cincang dan kasi cun2 Yana dan Wani....

Photographer
Amek under D Aida... memang x berbaloi... memang murah, tapi..... Better kite sendiri lantik sape phographer... Pastu suh keje dari 10pg sampai 5ptg.... Mahal tapi puas hati kan... Jangan amek under butik pengantin... Gambar2 actually cantik... Tapi memandangkan terlalu buget, jadi x banyak skop pic yang diambil... Muke penagntin berdua jer yang penuh dalam album... Sedara mara lain takat sipi-sipi jer. Muke atuk leh langsung xde... Ape kes....


*****
Aku rase takat ni kot yang aku leh cite yang aku leh amek iktibar.... uhuuuu... Hope wedding aku kelak akan lebih teratur... Pape pun cam kena amek wedding planner terus... Sebab mase Izham kawen, leh lar aku uruskan... Tapi kalau aku dah atas pelamin, sape nak uruskan yang lain....???? Tol x???
*****

3 comments:

C'Chanteque Maness said...

uuuhhuuuu..susah kalu xde kakak ni kan...hope kalu aku kawen nnt nk ler akak aku yg b'ank tiga tuh mnolong..kalu aku sendri bwat..mau haru cm kawen abg ko...huhu~

C'Chanteque Maness said...

ehihi..then ade lg 3org akak ipar..leh mbantu kot..=)

Imma Yusri said...

haru biru tu xde lar sgt... tapi penat lar bile x banyak assistant... huhuhu...

kak ipar kalau sempoi ok lar... mmg kena lar dikerah tenaga... muahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin